Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniewaz kruszonka jest moim ulubionym skladnikiem ciasta, spróbowalam zrobic ciasto tylko z kruszonki, w dodatku sposobem, który zawsze gwarantuje chrupiacy efekt, bez specjalnego nakladu pracy. Przepis nadaje sie do ciast ze wszystkimi owocami.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2918
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1028
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1121
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2852
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2918
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1028
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1121
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2852
Składniki
Rabarbar umyc i pokroic na kawalki o dlugosci ok. 2 cm. Maslo rozpuscic w duzym garnku, dodac cukier, cukier waniliowy, sól, make oraz platki, wszystko mieszajac caly czas WIDELCEM. W ten sposób kruszonka powstaje automatycznie. Foremke wysmarowac maslem, dodac polowe kruszonki, nastepnie rabarbar lub inne owoce, przykryc wszystko reszta kruszonki. Jesli chcemy bardziej chrupiacy wierzch mozna posypac go przed pieczeniem odrobina cukru pudru. Piec w temp. 200°C ok. 30 - 35 min. Najlepiej smakuje na cieplo. Jesli robimy ciasto z owoców bardziej slodkich, redukujemy odpowiednio ilosc cukru.
Podawac np. z sosm waniliowym.