Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniewaz kruszonka jest moim ulubionym skladnikiem ciasta, spróbowalam zrobic ciasto tylko z kruszonki, w dodatku sposobem, który zawsze gwarantuje chrupiacy efekt, bez specjalnego nakladu pracy. Przepis nadaje sie do ciast ze wszystkimi owocami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1483
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1217
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1334
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1019
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1483
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1217
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1334
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1019
Składniki
Rabarbar umyc i pokroic na kawalki o dlugosci ok. 2 cm. Maslo rozpuscic w duzym garnku, dodac cukier, cukier waniliowy, sól, make oraz platki, wszystko mieszajac caly czas WIDELCEM. W ten sposób kruszonka powstaje automatycznie. Foremke wysmarowac maslem, dodac polowe kruszonki, nastepnie rabarbar lub inne owoce, przykryc wszystko reszta kruszonki. Jesli chcemy bardziej chrupiacy wierzch mozna posypac go przed pieczeniem odrobina cukru pudru. Piec w temp. 200°C ok. 30 - 35 min. Najlepiej smakuje na cieplo. Jesli robimy ciasto z owoców bardziej slodkich, redukujemy odpowiednio ilosc cukru.
Podawac np. z sosm waniliowym.