Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki W pysznej, kremowej i oczywiściej lajtowej zapiekance ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10708
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6162
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4808
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10708
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6162
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4808
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować w wodzie, pod koniec gotowania dodać pokrojonego w kostkę banana ze stevią i gotować jeszcze kilka minut ciągle mieszając.
Po ugotowaniu kaszę wymieszać z jogurtem naturalnym i rozdrobnionymi orzechami pecan.
Morele obrać ze skórki i zblendować na mus z cynamonem.
Do foremki przełożyć warstwę kaszy, borówki, mus morelowy, na wierzch kolejną warstwę kaszy i posypać borówkami.
Całość piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Przed podaniem odstawić do wystygnięcia na około 15 minut.