Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki W pysznej, kremowej i oczywiściej lajtowej zapiekance ;)
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 839
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4109
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 839
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4109
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować w wodzie, pod koniec gotowania dodać pokrojonego w kostkę banana ze stevią i gotować jeszcze kilka minut ciągle mieszając.
Po ugotowaniu kaszę wymieszać z jogurtem naturalnym i rozdrobnionymi orzechami pecan.
Morele obrać ze skórki i zblendować na mus z cynamonem.
Do foremki przełożyć warstwę kaszy, borówki, mus morelowy, na wierzch kolejną warstwę kaszy i posypać borówkami.
Całość piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Przed podaniem odstawić do wystygnięcia na około 15 minut.