Do góry

Desery Przepis na:

Kukurydziany jabłecznik na zimno

Kukurydziany jabłecznik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 520

Dodano:

Odsłon: 18490

Bezglutenowy, bez jajek i jeszcze dietetyczny- czy można chcieć więcej? ;)

Składniki

  • 6 łyżek kaszy kukurydzianej
  • 1 dojrzały banan
  • 3 jabłka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka stevi
  • 1 łyżeczka agaru
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę kukurydzianą ugotować ze stevią, pod koniec gotowania dodać zblendowanego banana i całość gotować jeszcze kilka minut, dokładnie mieszając.

  2. Ugotowaną kasze przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą i odstawić do wystygnięcia i stężenia (w temperaturze pokojowej).

  3. Jabłka obrać ze skórki i zblendować na mus z cynamonem.

  4. Mus jabłkowy zagotować i dusić przez chwilę, a następnie dodać agar i energicznie mieszając, gotować 2 minuty.

  5. Gotowy mus od razu wyłożyć na ostudzoną kaszę kukurydzianą i ponownie odstawić do stężenia (najpierw w temperaturze pokojowej, następnie w lodówce).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń