Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowy, bez jajek i jeszcze dietetyczny- czy można chcieć więcej? ;)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34648
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 897
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 222
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3863
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34648
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 897
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 222
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3863
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować ze stevią, pod koniec gotowania dodać zblendowanego banana i całość gotować jeszcze kilka minut, dokładnie mieszając.
Ugotowaną kasze przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą i odstawić do wystygnięcia i stężenia (w temperaturze pokojowej).
Jabłka obrać ze skórki i zblendować na mus z cynamonem.
Mus jabłkowy zagotować i dusić przez chwilę, a następnie dodać agar i energicznie mieszając, gotować 2 minuty.
Gotowy mus od razu wyłożyć na ostudzoną kaszę kukurydzianą i ponownie odstawić do stężenia (najpierw w temperaturze pokojowej, następnie w lodówce).