Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 193
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 364
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10927
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 193
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 364
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10927
Składniki
Wafle rozdrabniamy na bardzo drobne kawałeczki. Cukier zagotowujemy z wodą i studzimy. Następnie dodajemy do ostudzonego syropu mleko w proszku, masło oraz pokruszone wafle i wszystko razem miksujemy. Masę wkładamy na pół lub godzinę do lodówki. Ze schłodzonej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, do środka wkładamy jeden cały migdał. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i podajemy.