Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2166
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17980
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1991
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2166
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17980
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1991
Składniki
Wafle rozdrabniamy na bardzo drobne kawałeczki. Cukier zagotowujemy z wodą i studzimy. Następnie dodajemy do ostudzonego syropu mleko w proszku, masło oraz pokruszone wafle i wszystko razem miksujemy. Masę wkładamy na pół lub godzinę do lodówki. Ze schłodzonej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, do środka wkładamy jeden cały migdał. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i podajemy.