Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 918
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4160
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 156
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 663
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3504
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 918
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4160
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 156
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 663
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3504
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 715
Składniki
Wafle rozdrabniamy na bardzo drobne kawałeczki. Cukier zagotowujemy z wodą i studzimy. Następnie dodajemy do ostudzonego syropu mleko w proszku, masło oraz pokruszone wafle i wszystko razem miksujemy. Masę wkładamy na pół lub godzinę do lodówki. Ze schłodzonej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, do środka wkładamy jeden cały migdał. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i podajemy.