Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5361
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 894
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11799
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5075
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1338
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5361
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 894
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11799
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5075
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1338
Składniki
Wafle rozdrabniamy na bardzo drobne kawałeczki. Cukier zagotowujemy z wodą i studzimy. Następnie dodajemy do ostudzonego syropu mleko w proszku, masło oraz pokruszone wafle i wszystko razem miksujemy. Masę wkładamy na pół lub godzinę do lodówki. Ze schłodzonej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, do środka wkładamy jeden cały migdał. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i podajemy.