Do góry

Desery Przepis na:

Kuleczki kokosowe

Kuleczki kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 751

Dodano:

Odsłon: 884

Kuleczki kokosowe są piękną dekoracją świątecznego stołu i pysznym poczęstunkiem. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.

Składniki

  • 1/2 szkl mleka kokosowego
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 8 dag masła
  • 10 dag białej czekolady
  • sok z cytryny lub spirytus do smaku
  • 30-35 szt migdałów
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Mleko kokosowe zagotować, wsypać 15 dag wiórków, wymieszać, przykryć i ostudzić. Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej.

  2. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodają stopniowo płynną czekoladę.

  3. Pod koniec do masy dodać wiórki kokosowe, doprawić do smaku sokiem z cytryny lub alkoholem, wymieszać.

  4. Z masy formować małe kuleczki wciskając w środek po 1 migdale.

  5. Obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń