Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki kokosowe są piękną dekoracją świątecznego stołu i pysznym poczęstunkiem. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7576
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2626
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7576
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2626
Składniki
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Mleko kokosowe zagotować, wsypać 15 dag wiórków, wymieszać, przykryć i ostudzić. Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej.
Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodają stopniowo płynną czekoladę.
Pod koniec do masy dodać wiórki kokosowe, doprawić do smaku sokiem z cytryny lub alkoholem, wymieszać.
Z masy formować małe kuleczki wciskając w środek po 1 migdale.
Obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.