Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki kokosowe są piękną dekoracją świątecznego stołu i pysznym poczęstunkiem. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 703
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15132
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1839
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 703
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15132
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1839
Składniki
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Mleko kokosowe zagotować, wsypać 15 dag wiórków, wymieszać, przykryć i ostudzić. Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej.
Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodają stopniowo płynną czekoladę.
Pod koniec do masy dodać wiórki kokosowe, doprawić do smaku sokiem z cytryny lub alkoholem, wymieszać.
Z masy formować małe kuleczki wciskając w środek po 1 migdale.
Obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.