Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki kokosowe są piękną dekoracją świątecznego stołu i pysznym poczęstunkiem. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 116
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 116
Składniki
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Mleko kokosowe zagotować, wsypać 15 dag wiórków, wymieszać, przykryć i ostudzić. Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej.
Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodają stopniowo płynną czekoladę.
Pod koniec do masy dodać wiórki kokosowe, doprawić do smaku sokiem z cytryny lub alkoholem, wymieszać.
Z masy formować małe kuleczki wciskając w środek po 1 migdale.
Obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.