Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam dla moich bliskich razem z moją 3 letnią wnuczką kuleczki serowe. Proste, szybkie ale przede wszystkim bardzo smaczne, a do popołudniowej herbatki czy kawki pasują idealnie.
rondel do głębokiego smażenia, miska, praska, garnuszek, widelec,
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2536
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 263
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4351
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2536
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 263
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4351
Składniki
Twaróg półtłusty przecisnąć przez praskę do ziemniaków do miski. Jajka rozbełtać z cukrem i cukrem waniliowym w garnuszku. Do sera dodać rozbełtane jajka z cukrem, mąkę wymieszaną z solą i sodą oczyszczoną oraz śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać do połączenia się w jedną masę (masa będzie się lekko kleiła do rąk). W rondlu mocno zagrzać olej. Zwilżonymi rękoma nabierać ciasto i formować małe kulki, które wkładać porcjami do mocno nagrzanego oleju. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Wyjmować łyżką cedzakową i odsączać na ręczniku papierowym. Wystudzone posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Gotowe pączki odsączamy na papierowym ręczniku.