Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam dla moich bliskich razem z moją 3 letnią wnuczką kuleczki serowe. Proste, szybkie ale przede wszystkim bardzo smaczne, a do popołudniowej herbatki czy kawki pasują idealnie.
rondel do głębokiego smażenia, miska, praska, garnuszek, widelec,
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 297
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14990
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2963
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 297
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14990
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2963
Składniki
Twaróg półtłusty przecisnąć przez praskę do ziemniaków do miski. Jajka rozbełtać z cukrem i cukrem waniliowym w garnuszku. Do sera dodać rozbełtane jajka z cukrem, mąkę wymieszaną z solą i sodą oczyszczoną oraz śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać do połączenia się w jedną masę (masa będzie się lekko kleiła do rąk). W rondlu mocno zagrzać olej. Zwilżonymi rękoma nabierać ciasto i formować małe kulki, które wkładać porcjami do mocno nagrzanego oleju. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Wyjmować łyżką cedzakową i odsączać na ręczniku papierowym. Wystudzone posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Gotowe pączki odsączamy na papierowym ręczniku.