Do góry

Desery Przepis na:

Kulki biszkoptowo-piernikowe

Kulki biszkoptowo-piernikowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 991 Ocena: 20639

Dodano:

Odsłon: 848

Delikatne i miękkie kulki z biszkoptów i Katarzynek. Szybki sposób na podwieczorek.

Składniki

  • 1 op. okrągłych biszkoptów 180 g
  • Katarzynki w czekoladzie 70 g
  • masło 30 g
  • mleko 90 ml
  • kakao 1 lekko czubata łyżeczka + szczypta kardamonu
  • borówka cała do mięs 2 lekko czubate łyżeczki ( lub powidła )
  • suszona żurawina 1 łyżka
  • rodzynki 1 łyżka + aromat rumowy
  • biała czekolada ok. 40 g
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kulki biszkoptowo-piernikowe

Przygotowanie

  1. Rodzynki i żurawinę zalewamy niewielką ilością gorącej wody, wlewamy kilka kropli aromatu.
    Biszkopty i Katarzynki rozdrabniamy w malakserze, zostawiając trochę większych kawałków.
    W saganku rozpuszczamy masło z mlekiem, kakao i kardamonem.
    Wrzucamy rozdrobnione ciastka, namoczoną żurawinę z rodzynkami i 1 -2 łyżki wody z moczenia.
    Chwilę trzymamy na małym ogniu mieszając.
    Z masy formujemy kulki i polewamy rozpuszczoną czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń