Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i miękkie kulki z biszkoptów i Katarzynek. Szybki sposób na podwieczorek.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1073
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1033
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12936
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1073
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1033
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12936
Składniki
Rodzynki i żurawinę zalewamy niewielką ilością gorącej wody, wlewamy kilka kropli aromatu. Biszkopty i Katarzynki rozdrabniamy w malakserze, zostawiając trochę większych kawałków. W saganku rozpuszczamy masło z mlekiem, kakao i kardamonem. Wrzucamy rozdrobnione ciastka, namoczoną żurawinę z rodzynkami i 1 -2 łyżki wody z moczenia. Chwilę trzymamy na małym ogniu mieszając. Z masy formujemy kulki i polewamy rozpuszczoną czekoladą.