Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i miękkie kulki z biszkoptów i Katarzynek. Szybki sposób na podwieczorek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11709
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12326
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3061
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11709
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12326
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3061
Składniki
Rodzynki i żurawinę zalewamy niewielką ilością gorącej wody, wlewamy kilka kropli aromatu. Biszkopty i Katarzynki rozdrabniamy w malakserze, zostawiając trochę większych kawałków. W saganku rozpuszczamy masło z mlekiem, kakao i kardamonem. Wrzucamy rozdrobnione ciastka, namoczoną żurawinę z rodzynkami i 1 -2 łyżki wody z moczenia. Chwilę trzymamy na małym ogniu mieszając. Z masy formujemy kulki i polewamy rozpuszczoną czekoladą.