Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i miękkie kulki z biszkoptów i Katarzynek. Szybki sposób na podwieczorek.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38461
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1266
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38461
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1266
Składniki
Rodzynki i żurawinę zalewamy niewielką ilością gorącej wody, wlewamy kilka kropli aromatu. Biszkopty i Katarzynki rozdrabniamy w malakserze, zostawiając trochę większych kawałków. W saganku rozpuszczamy masło z mlekiem, kakao i kardamonem. Wrzucamy rozdrobnione ciastka, namoczoną żurawinę z rodzynkami i 1 -2 łyżki wody z moczenia. Chwilę trzymamy na małym ogniu mieszając. Z masy formujemy kulki i polewamy rozpuszczoną czekoladą.