Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki Rafaello to wyśmienity smakołyk inspirowany popularnymi pralinkami. Jest to deser który obłędnie smakuje, szybko się robi i błyskawicznie znika z talerza. Masa przygotowana jest z masła, mleka w proszku, mleka skondensowanego słodzonego oraz wiórków kokosowych. W środku każdej kuleczki znajduje się orzech laskowy, opcjonalnie migdał.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1751
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421114
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1958
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1751
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421114
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1958
Składniki
Do miski wlewamy mleko skondensowane, dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło oraz mleko w proszku i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Do masy wsypujemy 200 g wiórków kokosowych i wszystko starannie mieszamy łyżką ( masa powinna być bardzo gęsta i twarda ). Tak przygotowaną masę wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Ze schłodzonej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, do środka wkładamy jeden cały orzech laskowy lub migdał. Gotowe kuleczki obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kulki przechowujemy w lodówce.