Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to Wigilijne danie dodaję po świętach. Wzorowałem się na przepisie KORAL. Znam je od dawna, ale pierwszy raz robiłem. Danie kuchni wschodniej, ukraińska kuchnia. Moja mama zaczęła ją robić po tym jak na wigilię zaczęła gościć moją bratową, dla której to danie było obowiązkowe.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5870
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9695
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 322
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5870
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9695
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 322
Składniki
Pszenicę namoczyłem, gotowałem około godziny, zmieniłem raz wodę podczas gotowania. Miękką odcedziłem. Opłukany mak zalałem mlekiem i gotowałem na małym ogniu. Zmieliłem go 4 razy. Przełożyłem do miski, dodałem miód, bakalie, pokrojone a wcześniej obrane ze skórek posiekane orzechy, kandyzowane wiśnie oraz rodzynki wcześniej namoczone i osączoną pszenicę. Wymieszałem. Wstawiłem na kilka godzin do lodówki. Kutia im starsza, tym lepsza. Smaki się cudnie mieszają.