Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to Wigilijne danie dodaję po świętach. Wzorowałem się na przepisie KORAL. Znam je od dawna, ale pierwszy raz robiłem. Danie kuchni wschodniej, ukraińska kuchnia. Moja mama zaczęła ją robić po tym jak na wigilię zaczęła gościć moją bratową, dla której to danie było obowiązkowe.
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70151
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24941
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 134
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 88
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 565
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70151
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24941
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 134
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 88
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 565
Składniki
Pszenicę namoczyłem, gotowałem około godziny, zmieniłem raz wodę podczas gotowania. Miękką odcedziłem. Opłukany mak zalałem mlekiem i gotowałem na małym ogniu. Zmieliłem go 4 razy. Przełożyłem do miski, dodałem miód, bakalie, pokrojone a wcześniej obrane ze skórek posiekane orzechy, kandyzowane wiśnie oraz rodzynki wcześniej namoczone i osączoną pszenicę. Wymieszałem. Wstawiłem na kilka godzin do lodówki. Kutia im starsza, tym lepsza. Smaki się cudnie mieszają.