Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Składniki
Pęczak ugotuj i ostudź.
Mak przepłucz, zalej wrzącym mlekiem, po czym odstaw na 10 minut, osącz na sicie i przepuść 3 razy przez maszynkę do mięsa.
Tak samo namocz i odcedź bakalie. Większe owoce posiekaj razem z orzechami.
Połącz wszystkie przygotowane z częścią płatków migdałowych. Całość polej miodem i aromatem migdałowym. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia wymieszaj kutię i przełóż ją do ozdobnej miski. Wierzch posyp resztą płatków i udekoruj według uznania.Źródło: Kurier TV