Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam latem kilka słoiczków przecieru z czarnej porzeczki i tak mnie naszła ochota na połączenie kwaśnego z kruchym. Pomysł pycha tym bardziej że mam przepis na genialne ciasto kruche.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 48
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 48
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Składniki
Kruche: 300g mąki, 3łyżki cukru, jajo, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy oraz 200g masła zagniatamy bądź tak jak w moim przypadku użyłam robota planetarnego. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na około 20min.
Porzeczka: przecier porzeczkowy podgrzewamy do wyparowania nadmiaru soku, dodajemy cukier puder i na koniec żelatynę. odstawiamy do wystygnięcia.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy podsypując odrobiną mąki, ja użyłam blaszki 35/25 . Wykładamy przestudzony przecier porzeczkowy.
Kruszonka: masło, mąkę i cukier łączymy, przecieramy w dłoniach. Posypujemy wierzch ciasta. Pieczemy w 180 stopniach góra- dół ok 50 min.