Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 285
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 18
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 330
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 291
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 285
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 18
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 330
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 291
Składniki
Z margaryny, mąki , cukru miodu, sody, wody i żółtek , zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części , rozwałkować. Piec każdy placek osobno w 180 stopni około 9 minut. Najlepiej wykonać go pare dni przed chęcią podania. Mleko zagotować, do gotującego mleka wsypać kaszę, zagotować, ostudzić. Upieczone placki posmarować dżemem porzeczkowym oprócz ostatniej warstwy górnej( tutaj polejemy polewą). Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po łyżce ostudzonej kaszy. Krem wykładamy na dżem, dociskając kolejny, tak do wyczerpania składników. Polewamy polewą, odstawiamy w chłodne miejsce. Ja placki piekę około 3 dni przed przełożeniem, są już wtedy miękkie i pyszne. Smacznego:-)