Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 76
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 126
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 572
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 76
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 126
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 572
Składniki
Z margaryny, mąki , cukru miodu, sody, wody i żółtek , zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części , rozwałkować. Piec każdy placek osobno w 180 stopni około 9 minut. Najlepiej wykonać go pare dni przed chęcią podania. Mleko zagotować, do gotującego mleka wsypać kaszę, zagotować, ostudzić. Upieczone placki posmarować dżemem porzeczkowym oprócz ostatniej warstwy górnej( tutaj polejemy polewą). Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po łyżce ostudzonej kaszy. Krem wykładamy na dżem, dociskając kolejny, tak do wyczerpania składników. Polewamy polewą, odstawiamy w chłodne miejsce. Ja placki piekę około 3 dni przed przełożeniem, są już wtedy miękkie i pyszne. Smacznego:-)