Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny tort dla dziecka na każdą okazję :)
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć na wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą blaszkę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160°C. Gdy ciasto zacznie rosnąć, zwiększyć temperaturę do 170°C-180°C.
Na koniec pieczenia wyłączyć piekarnik i otworzyć lekko drzwiczki, by ciasto delikatnie stygło.
Wystudzone ciasto pokroić na dwa blaty.
Przygotowanie masy: Bułki namoczyć w dwóch szklankach mleka, a następnie rozdusić na papkę. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
Szklankę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowaną bułkę i chwilę gotować, a następnie wystudzić.
Margarynę utrzeć na puch i cały czas ucierając, dodawać stopniowo ostudzoną masę z bułki.
Jeden placek posmarować dżemem.
Wyłożyć połowę masy i przykryć ją drugim plackiem. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę.
Na koniec ciasto obficie posypać wiórkami kokosowymi i ozdobić różyczkami i łabędziami z cukru.
Powstało połączenie ciasta z białek z ciastem z żółtek, dwukolorowe, barwami...
Odsłon: 23036
Przepis dnia
Moje pierwsze w tym roku szparagi upolowane za 9,99! Ponieważ pogoda, jak na...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i wa...
Odsłon: 8563
Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - su...
Odsłon: 8510
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 19
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 22
Przepis dnia
Moje pierwsze w tym roku szparagi upolowane za 9,99! Ponieważ pogoda, jak na...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i wa...
Odsłon: 8563
Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - su...
Odsłon: 8510
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 19
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 22
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć na wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą blaszkę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160°C. Gdy ciasto zacznie rosnąć, zwiększyć temperaturę do 170°C-180°C.
Na koniec pieczenia wyłączyć piekarnik i otworzyć lekko drzwiczki, by ciasto delikatnie stygło.
Wystudzone ciasto pokroić na dwa blaty.
Przygotowanie masy: Bułki namoczyć w dwóch szklankach mleka, a następnie rozdusić na papkę. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
Szklankę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowaną bułkę i chwilę gotować, a następnie wystudzić.
Margarynę utrzeć na puch i cały czas ucierając, dodawać stopniowo ostudzoną masę z bułki.
Jeden placek posmarować dżemem.
Wyłożyć połowę masy i przykryć ją drugim plackiem. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę.
Na koniec ciasto obficie posypać wiórkami kokosowymi i ozdobić różyczkami i łabędziami z cukru.
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 50
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 264