Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny tort dla dziecka na każdą okazję :)
Pyszne bezglutenowe ciasto z truskawkami , ciasto bez jajek na mące kukurydzi...
Odsłon: 721
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 372
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 258
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 481
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3306
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 372
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 258
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 481
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3306
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć na wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą blaszkę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160°C. Gdy ciasto zacznie rosnąć, zwiększyć temperaturę do 170°C-180°C.
Na koniec pieczenia wyłączyć piekarnik i otworzyć lekko drzwiczki, by ciasto delikatnie stygło.
Wystudzone ciasto pokroić na dwa blaty.
Przygotowanie masy: Bułki namoczyć w dwóch szklankach mleka, a następnie rozdusić na papkę. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
Szklankę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowaną bułkę i chwilę gotować, a następnie wystudzić.
Margarynę utrzeć na puch i cały czas ucierając, dodawać stopniowo ostudzoną masę z bułki.
Jeden placek posmarować dżemem.
Wyłożyć połowę masy i przykryć ją drugim plackiem. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę.
Na koniec ciasto obficie posypać wiórkami kokosowymi i ozdobić różyczkami i łabędziami z cukru.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 104
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2246