Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu łaciate ciasto z rabarbarem
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 99
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 146
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 277
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 99
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 146
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 277
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
Jajka ubijam z cukrem i cukrem wanilinowym dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia i wlewam olej i wodę dokładnie mieszam ciasto dziele na 2 części do jednej daje kakao mieszam a do jasnej 2 łyżki mąki i mieszam .
Rabarbar obieram ze skórki kroje w drobna kostkę jak jest kwaśny można dodać łyżkę cukru .
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia daje łyżką raz ciasto jasne raz z kakao do wyczerpania ciasta na wierzch układam rabarbar i piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu 30 minut w 200 stopniach .Gorące upieczone ciasto posypuje cukrem pudrem i odstawiam by ostygło życzę smacznego .