Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu łaciate ciasto z rabarbarem
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 90
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13305
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2617
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3770
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 90
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13305
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2617
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3770
Składniki
Jajka ubijam z cukrem i cukrem wanilinowym dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia i wlewam olej i wodę dokładnie mieszam ciasto dziele na 2 części do jednej daje kakao mieszam a do jasnej 2 łyżki mąki i mieszam .
Rabarbar obieram ze skórki kroje w drobna kostkę jak jest kwaśny można dodać łyżkę cukru .
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia daje łyżką raz ciasto jasne raz z kakao do wyczerpania ciasta na wierzch układam rabarbar i piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu 30 minut w 200 stopniach .Gorące upieczone ciasto posypuje cukrem pudrem i odstawiam by ostygło życzę smacznego .