Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny deser do kawy lub herbaty.
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 87
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2271
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 87
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2271
Składniki
Ciasto ciemne: Do garnuszka przekładam margarynę, cukier, wodę i kakao. Gotuję około 5 minut. Masę odstawiam do przestudzenia. Następnie do chłodnej masy dodaję żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksuję. Na końcu do ciasta dodaję pianę ubitą z białek. Mieszam.
Masa serowa: Masło razem z jajkami, cukrem waniliowym i cukrem kryształem ucieram na puszystą masę. Dodaję zmielony ser. Ucieram. Na końcu wsypuję budyń. Wszystko razem ucieram.
Ciasto ciemne wylewam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 15 minut w temp. 180 stopni. Po tym czasie na ciemne ciasto wylewam masę serową. Piekę 30 minut, w tej samej temperaturze. Białka razem z cukrem ubijam na sztywno. Dodaję wiórki kokosowe mieszam. Pianę wykładam na ciasto. Wyrównuję. Ciasto piekę jeszcze przez 15 minut.
Przepisy Desery
Desery
Brzoskwiniowa chmurka
Desery
Babeczki czekoladowe z malinami
Desery
Tort jojo
Desery
Babeczki wielkanocne
Brzoskwiniowa chmurka
Cztery najsmaczniejsze warstwy ciasta. Kruchy spód, brzoskwinie w galaretce,...
Odsłon: 162
Babeczki czekoladowe z malinami
Mini babeczki z malinami i kawałkami czekolady. Puszyste, delikatne, z prosty...
Odsłon: 77