Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łaciaty przysmak serowo-czekoladowy"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Składniki
Biały ser (najlepiej półtłusty trzykrotnie mielony) utrzyj razem z cukrem na gładką masę. Dalej ucierając, stopniowo dodawaj po jednym całym jajku.
Wlej śmietanę, dalej ucieraj. Mąkę wymieszaj z cukrem waniliowym. Połącz z masą serową. Jedną szklankę odłóż. Czekoladę połam na małe kawałki, rozpuść w gorącej kąpieli wodnej, przestudź.
Do odłożonej masy serowej wsyp kawę rozpuszczalną (instant). Wlej rozpuszczoną i dobrze schłodzoną czekoladę, zmiksuj na gładką masę. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Wlej połowę jasnej masy serowej. Łyżeczką nakładaj kleksy z masy czekoladowo-kawowej, rozprowadź je widelcem. Wyłóż resztę jasnej masy oraz pozostałą masę czekoladowo-kawową. Rozprowadź widelcem. Piecz oko. 70 min. Udekoruj wiórkami z czekolady.
czas ok. 100 min; porcja – 360 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety