Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łaciaty serniczek"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Do miski włożyć kostkę do pieczenia Kasia, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, cukier i jajko. Wymieszać mikserem. Przełożyć na blat i szybko zagnieść ciasto.
Podłużną foremkę o wymiarach 18x20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Odłożyć 1/3 przygotowanego ciasta, a pozostałym ciastem wylepić dno formy.
Przygotować masę serową: jajka ubić z cukrem na puch. Kostkę do pieczenia Kasia rozpuścić w rondelku i wystudzić. Do masy jajecznej dodać, cały czas ubijając, twaróg, proszek budyniowy oraz rozpuszczoną Kasię.
Masę serową wyłożyć na ciasto w formie. Odłożone ciasto lekko rozwałkować. Odrywać od niego spore kawałki i układać je na masie serowej – tworząc łatki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec około 60 minut. Sernik trzymać jeszcze 15-30 minut w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Ciasto serwować z lodami.
około 80 min.Źródło: Życie na gorąco