Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki deser dla niespodziewanych gości.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 107
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 107
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę, roztopioną czekoladę i dalej ubijamy. Mąkę, proszek i kakao mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy krótko mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy wysmarowanej olejem. Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę łyżką przekładamy na ciasto czekoladowe. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ciasto przez około 40 minut do suchego patyczka. Smacznego.