Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka w przygotowaniu i niedroga karnawałowa przekąska, która z powodzeniem sprawdzi się również na Tłusty Czwartek. Ciasto na lany chrust przyrządzisz bez konieczności wyrabiania, wystarczy, że zmieszasz ze sobą proste składniki. Wybierając ten przepis, zaoszczędzisz czas i pieniądze.
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 163
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 381
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 598
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 61
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 163
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 381
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 598
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 61
Składniki
Białka jajek oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Pod koniec dodawaj po jednym żółtku. Następnie wlej mleko i wsyp mąkę. Całość miksuj na małych obrotach do połączenia się wszystkich składników.
Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję taką, jak masa na amerykańskie naleśniki (pancakes).
W dużym garnku podgrzej olej do 170 stopi. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj zataczając małe kółka, tak aby powstało coś na kształt gniazdka. Smaż do zarumienienia z obydwóch stron.
Gotowe chruściki posyp mieszanką cukru pudru i cukru wanilinowego.