Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka lasagne z dynią to potrawa, która skradła nasze serca. Pyszna propozycja na podwieczorek lub obiad na słodko
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 313
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2262
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2984
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 653
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 313
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2262
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2984
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 653
Składniki
Dynię pokrój w kostkę i usmaż na maśle do czasu aż zmięknie. Dodaj miód i przyprawy. Wymieszaj. Smaż do czasu aż przyprawy uwolnią swój aromat. Żurawinę sparz wrzątkiem i dodaj do dyni. Płaty makaronu gotuj przez 3-5 minut. Wyciągnij i zahartuj zimną wodą. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj sok z cytryny, jajka i budyń. Pomału dodawaj twaróg. Naczynie wysmaruj tłuszczem. Kolejno układaj warstwami twaróg, makaron, dynię i makaron. Na wierzch wyłóż ostatnią warstwę twarogu. Piecz przez 45 minut w 175 stopniach C. Danie można podawać polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem.