Do góry

Desery Przepis na:

Lasagne na słodko

Lasagne na słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3535

Dodano:

Odsłon: 8645

Słodka lasagne z dynią to potrawa, która skradła nasze serca. Pyszna propozycja na podwieczorek lub obiad na słodko
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Dynię pokrój w kostkę i usmaż na maśle do czasu aż zmięknie. Dodaj miód i przyprawy. Wymieszaj. Smaż do czasu aż przyprawy uwolnią swój aromat. Żurawinę sparz wrzątkiem i dodaj do dyni. Płaty makaronu gotuj przez 3-5 minut. Wyciągnij i zahartuj zimną wodą. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj sok z cytryny, jajka i budyń. Pomału dodawaj twaróg. Naczynie wysmaruj tłuszczem. Kolejno układaj warstwami twaróg, makaron, dynię i makaron. Na wierzch wyłóż ostatnią warstwę twarogu. Piecz przez 45 minut w 175 stopniach C. Danie można podawać polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 października 2017 Chyba rzeczywiście super smakuje, bo patrząc na zdjęcie dostaję ślinotoku ;)
Coś nowego, na pewno do wypróbowania :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń