Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tak łatwe i szybkie, że dłużej zajmuje pokrojenie truskawek niż przygotowanie samych babeczek. Co więcej ciasto nic przez to nie traci na smaku, jest lekkie, delikatne i wilgotne za razem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3866
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414882
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3866
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414882
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Składniki
Jajka roztrzep z cukrem, wanilią i szczyptą soli do spienienia, następnie wlej maślankę i olej, połącz trzepaczką. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj trzepaczką. Nie za długo i nie za dokładnie, powstałe grudki mąki są wręcz pożądane. Na górze rozłóż truskawki pokrojone na ćwiartki. Formę do pieczenia wyłóż papilotkami, z podanych proporcji wyjdzie 12 sztuk.
Piecz przez ok. 20 min w temp. 180°C, do suchego patyczka.