Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tak łatwe i szybkie, że dłużej zajmuje pokrojenie truskawek niż przygotowanie samych babeczek. Co więcej ciasto nic przez to nie traci na smaku, jest lekkie, delikatne i wilgotne za razem.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8187
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2804
Polecam.
Odsłon: 1421
Polecam.
Odsłon: 420
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8187
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2804
Polecam.
Odsłon: 1421
Polecam.
Odsłon: 420
Składniki
Jajka roztrzep z cukrem, wanilią i szczyptą soli do spienienia, następnie wlej maślankę i olej, połącz trzepaczką. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj trzepaczką. Nie za długo i nie za dokładnie, powstałe grudki mąki są wręcz pożądane. Na górze rozłóż truskawki pokrojone na ćwiartki. Formę do pieczenia wyłóż papilotkami, z podanych proporcji wyjdzie 12 sztuk.
Piecz przez ok. 20 min w temp. 180°C, do suchego patyczka.