Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe do przygotowania czekoladowe muffinki.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 96
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 982
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 96
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 982
Składniki
W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, cukrem pudrem i drobno posiekaną czekoladą.
Do rondelka wlać mleko, oliwę, masło i aromat, dodać jajko i wszystko razem zmiksować
Przelać do miski z suchymi składnikami i wymieszać.
Powstałym ciastem napełnić muffinkowe foremki do 2/3 wysokości i wstawić do gorącego (200 stopni) piekarnika na 20 minut.
Ciepłe muffinki można posypać cukrem pudrem lub po wystygnięciu polać czekoladową polewą.