Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest pyszne smakowo i szybko znika z talerza..........SMACZNEGO!!!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
miękką margarynę, cukier, startą skórkę z cytryny, jajka mikserem utrzeć z 4 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale taka ma być wsypać obie przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mikserem krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, do formy dać ciasto, wyrównać wierzch łyżką na cieście rozsypać mrożone maliny, wstawić od razu do nagrzanego piekarnika na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45-50 minut do suchego patyczka, ciasto w formie dobrze wystudzić galaretkę poziomkową lub o innym smaku rozmieszać w 450 ml gorącej wody, tężejącą galaretkę wylać na zimne ciasto, schować do lodówki do stężenia