Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 89
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 175
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 769
Polecam, pychota.
Odsłon: 457
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 258
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 89
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 175
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 769
Polecam, pychota.
Odsłon: 457
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 258
Składniki
Natłuść formę i wyłóż papierem do pieczenia. Przesiej mąkę z proszkiem lub sodą i przyprawą do piernika. Miękkie masło ubij z cukrem na puch, potem dodaj po jednym jajku, kiedy masa się połączy wlej melasę i miksuj dalej do połączenia się składników. Dodaj mąkę i krótko zmiksuj tylko do połączenia się ciasta i teraz wlej szklankę gorącej wody, wymieszaj i przelej do formy. Piecz w 180 st.C 30-40 minut (do suchego patyczka).
Wystudzone ciasto polałam lukrem przygotowanym z 3 łyżek cukru pudru i 2 łyżeczek mocno naparzonej herbaty earl grey oraz udekorowałam rozmarynem.