Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lawendowa sałatka"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 72
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3646
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 142
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 863
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 72
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3646
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 142
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 863
Składniki
czas ok. 30 min; porcja – 230 kcal, cena 4,10 zł
Mięso oczyść, opłucz i osusz. Natrzyj solą oraz pieprzem. 2 gałązki lawendy odłóż do dekoracji, z reszty oberwij listki, posiekaj. Posyp mięso i skrop połową oleju. Odłóż do lodówki pod przykryciem na 30 min.
Liście rukoli, roszponki i sałaty opłucz, osusz, porwij na kawałki. Pomidorki umyj, przekrój na połówki. Wymieszaj w misce z liśćmi sałat. Resztę oleju utrzyj z octem balsamicznym i musztardą, przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej sałatkę, delikatnie wymieszaj.
Zamarynowane piersi kurczaka ułóż na kratce w piekarniku. Grilluj w 200 st. na złoty kolor. Przestudź, pokrój na kawałki. Rozłóż na sałatce.
Bagietkę pokrój w grubszą kostkę. Opiecz na złoty kolor w piekarniku zrumień na patelni bez tłuszczu. Posiekaj kilka umytych i osuszonych łodyg szczypiorku. Sałatkę obłóż grzankami, posyp szczypiorkiem i udekoruj odłożoną lawendą.Źródło: Świat kobiety