Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Więcej
ILOŚĆ: ok. 40 sztuk
W dużej misce miksujemy masło z cukrem oraz miodem na gładką i kremową masę. Następnie dodajemy jajka oraz wanilię, ponownie miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę, mielone migdały, orzechy, kandyzowaną skórkę, cynamon, przyprawę do piernika oraz sok i skórkę z cytryny, szybko łączymy mikserem. Wkładamy do lodówki na całą noc.
Z ciasta formujemy kuleczki o wielkości orzecha włoskiego ( ciasto jest dosyć lepkie i warto dłonie posypywać mąką ) . Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w dosyć dużych odstępach. Kuleczki spłaszczamy dłonią. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 C i pieczemy przez 15-20 min, w zależności od grubości. Pierniczki powinny być na wierzchu zarumienione. Upieczone przekładamy na kratkę i jeszcze lekko ciepłe polewamy lukrem. Zostawiamy do zastygnięcia. Najlepiej smakują po paru dniach. Smacznego.
Jedne z najpopularniejszych bułeczek w Niemczech zwane Laugenbrötchen. Bułecz...
Odsłon: 5086
Przepyszne bardzo puszyste i wilgotne pączki z tradycyjnego ciasta drożdżowego.
Odsłon: 879
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2669
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 51
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 192
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 46
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2669
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 51
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 192
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 46
Składniki
ILOŚĆ: ok. 40 sztuk
W dużej misce miksujemy masło z cukrem oraz miodem na gładką i kremową masę. Następnie dodajemy jajka oraz wanilię, ponownie miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę, mielone migdały, orzechy, kandyzowaną skórkę, cynamon, przyprawę do piernika oraz sok i skórkę z cytryny, szybko łączymy mikserem. Wkładamy do lodówki na całą noc. Z ciasta formujemy kuleczki o wielkości orzecha włoskiego ( ciasto jest dosyć lepkie i warto dłonie posypywać mąką ) . Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w dosyć dużych odstępach. Kuleczki spłaszczamy dłonią. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 C i pieczemy przez 15-20 min, w zależności od grubości. Pierniczki powinny być na wierzchu zarumienione. Upieczone przekładamy na kratkę i jeszcze lekko ciepłe polewamy lukrem. Zostawiamy do zastygnięcia. Najlepiej smakują po paru dniach. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto przekładaniec
Desery
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Desery
Ciasto z masłem orzechowym
Desery
Ciasto Mleczna Kanapka
Ciasto przekładaniec
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 191
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 188