Do góry

Desery Przepis na:

Legumina jabłkowa z manną

Legumina jabłkowa z manną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15982

Dodano:

Odsłon: 808

Z lodami smakuje najlepiej.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę mannę wsypać energicznie na gotujące się mleko z masłem cały czas mieszając – zagotować i odstawić. Jabłka obrać, zetrzeć i wymieszać z cynamonem i cukrem. Do ostudzonej kaszy wbić 2 jajka, zmiksować i układać w formie warstwami jabłka i kaszę mannę. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Następnie posypać cukrem waniliowym lub podać z lodami na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń