Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekki na jogurtach z dodatkiem nasion chia będzie idealny na upalne dni
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gośc...
Odsłon: 92
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 61
Ciasto mocno czekoladowe i wilgotne jak brownie albo murzynek za sprawą biszk...
Odsłon: 726
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gośc...
Odsłon: 92
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 61
Ciasto mocno czekoladowe i wilgotne jak brownie albo murzynek za sprawą biszk...
Odsłon: 726
Składniki
Rozpuszczamy galaretkę w 500 ml gorącej wody , zostawiamy do wystudzenia. Biszkopty namaczy w ciepłym mleku . I układamy w blaszce 24/24 wyłożona papierem do pieczenia.
Do miski wykładam jogurty , miód , masakarpone, nasiona chia . Mieszam dokładnie trzepaczki do połączenia wszystkich składników
Zostawiamy jogurtową masę na kilka minut . 2 łyżeczki żelatyny wsypuję do szklanki dodaję kilka łyżek wody mieszam i odstawić na 2 minuty . Po tym czasie wstawiamy do mikrofalówki na 15/20 sekund
Masę jogurtowa wymieszać chwilę żelatynę ostudzić i zahartować z dwiema łyżkami masy jogurtowej . Dokładnie mieszamy trzepaczką. Następnie wykładamy do blaszki na ułożone biszkopty . Wstawiamy do lodówki na 30/40inut żeby stężała.
Truskawki kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy terzajaca galaretka . Zostawiamy w lodówce na całą noc .
Smacznego