Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki galaretkowiec
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1956
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2633
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1956
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2633
Składniki
- 3 galaretki wsypać do oddzielnych głębiach talerzy. Każdą rozpuścić w 250 ml wrzącej wody. Włożyć do lodówki aby stężał. - Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i odstawić do wystudzenia. - W misce miksujemy przez chwilę jogurt grecki. Wlewamy do niego płynną wystudzoną galaretkę cytrynową. - Z lodówki wyjmujemy 3 galaretki wyciągamy z talerzy i kroimy w kostki. Następnie przekładamy je do miski z jogurtem. Całość przelewamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.