Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki galaretkowiec
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
- 3 galaretki wsypać do oddzielnych głębiach talerzy. Każdą rozpuścić w 250 ml wrzącej wody. Włożyć do lodówki aby stężał. - Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i odstawić do wystudzenia. - W misce miksujemy przez chwilę jogurt grecki. Wlewamy do niego płynną wystudzoną galaretkę cytrynową. - Z lodówki wyjmujemy 3 galaretki wyciągamy z talerzy i kroimy w kostki. Następnie przekładamy je do miski z jogurtem. Całość przelewamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.