Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki galaretkowiec
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2283
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18038
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2027
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2283
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18038
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2027
Składniki
- 3 galaretki wsypać do oddzielnych głębiach talerzy. Każdą rozpuścić w 250 ml wrzącej wody. Włożyć do lodówki aby stężał. - Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i odstawić do wystudzenia. - W misce miksujemy przez chwilę jogurt grecki. Wlewamy do niego płynną wystudzoną galaretkę cytrynową. - Z lodówki wyjmujemy 3 galaretki wyciągamy z talerzy i kroimy w kostki. Następnie przekładamy je do miski z jogurtem. Całość przelewamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.