Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 11
Dodano: 09.01.2012
Odsłon: 1222
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ubijamy snieżki.
Jedną z galaretek przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i studzimy (najlepiej włożyć szklankę od razu do zimnej wody). Już zimną galaretkę (ale nie stężoną) wlewamy do śnieżek i miksujemy. Krem jest już gotowy-odstawiamy go go do lodówki na 10 min. do częściowego stężenia.
Kremem smarujemy spody (zostawiamy trochę śnieżki do dekoracji). Górę dekorujemy drugą galaretką (pokrojoną w małą kostkę) i pozostałym kremem. Boki tortu posypujemy startą czekoladą lub kolorowymi wiórkami.
Gotowy tort należy wstawić na kilka godzin do lodówki (do całkowitego stężenia kremu).
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)