Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki tort na kazdą okazję...
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Składniki
Ubijamy snieżki.
Jedną z galaretek przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i studzimy (najlepiej włożyć szklankę od razu do zimnej wody). Już zimną galaretkę (ale nie stężoną) wlewamy do śnieżek i miksujemy. Krem jest już gotowy-odstawiamy go go do lodówki na 10 min. do częściowego stężenia.
Kremem smarujemy spody (zostawiamy trochę śnieżki do dekoracji). Górę dekorujemy drugą galaretką (pokrojoną w małą kostkę) i pozostałym kremem. Boki tortu posypujemy startą czekoladą lub kolorowymi wiórkami.
Gotowy tort należy wstawić na kilka godzin do lodówki (do całkowitego stężenia kremu).