Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty torcik z dużą ilością owoców zatopionych w masie śmietanowo-serowej.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3839
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 362
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3839
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 362
Składniki
Połowę biszkoptów pokruszyć na pył i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałe biszkopty przekroić na pół i ustawić dookoła brzegu, docisnąć do spodu.
Mascarpone zmiksować z pudrem. W drugiej misce ubić na sztywno kremówkę. Żelatynę namoczyć, odcisnąć, a następnie podgrzać do rozpuszczenia. Dodać 2-3 łyżki mascarpone i wymieszać, następnie dodać do pozostałego serka. Wymieszać z ubitą śmietaną.
Owoce umyć, osuszyć. Połowę dodać do masy śmietanowej. Wymieszać i wyłożyć do tortownicy. Wyrównać powierzchnię i wstawić do lódowki na 2 godziny. Przed podaniem wyłożyć na środku pozostałe owoce. Smacznego:)