Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopciki bez mąki - na otrębach :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5696
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1153
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5696
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1153
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Składniki
Truskawki kroimy w małe kawałki, posypujemy 1/2 budyniu. Otręby mielimy, ale nie jest to konieczne. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Otręby, 1/2 budyniu, słodzik, żółtka i proszek miksujemy, następnie dodajemy pianę z białek i mieszamy. Masę nakładamy do papilotek - jedna łyżka masy, kilka truskawek, pół łyżki masy, truskawka. Biszkopty pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.