Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopciki bez mąki - na otrębach :)
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2598
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2598
Składniki
Truskawki kroimy w małe kawałki, posypujemy 1/2 budyniu. Otręby mielimy, ale nie jest to konieczne. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Otręby, 1/2 budyniu, słodzik, żółtka i proszek miksujemy, następnie dodajemy pianę z białek i mieszamy. Masę nakładamy do papilotek - jedna łyżka masy, kilka truskawek, pół łyżki masy, truskawka. Biszkopty pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.