Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo lekkie, mocno owocowe i proste w wykonaniu lody dla wszystkich, którzy nie posiadają maszynki do lodów.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5659
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 563
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5659
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 563
Składniki
Truskawki miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę, dodajemy jogurt, dosładzamy stewią w płynie i jeszcze raz wszystko miksujemy. Tak powstałą masę przelewamy do naczynia (ja użyłam pudełka po lodach) i wstawiamy do zamrażarki na 1 godzinę. Po godzinie całość jeszcze raz miksujemy, tak aby napowietrzyć masę i rozbić tworzące się kryształki lodu. Czynność powtarzamy jeszcze dwukrotnie w odstępach godzinowych. Po tym czasie lody są gotowe do zjedzenia! :)
Na drugi dzień jeśli mamy ochotę na lody, warto wyciągnąć je 10 - 15 minut wcześniej, tak aby troszkę "odtajały" . Lody świetnie smakują ze świeżymi jagodami, ale możemy dodać innych ulubionych owoców i dodatków. Życzę smacznego! :)