Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo lekkie, mocno owocowe i proste w wykonaniu lody dla wszystkich, którzy nie posiadają maszynki do lodów.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Truskawki miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę, dodajemy jogurt, dosładzamy stewią w płynie i jeszcze raz wszystko miksujemy. Tak powstałą masę przelewamy do naczynia (ja użyłam pudełka po lodach) i wstawiamy do zamrażarki na 1 godzinę. Po godzinie całość jeszcze raz miksujemy, tak aby napowietrzyć masę i rozbić tworzące się kryształki lodu. Czynność powtarzamy jeszcze dwukrotnie w odstępach godzinowych. Po tym czasie lody są gotowe do zjedzenia! :)
Na drugi dzień jeśli mamy ochotę na lody, warto wyciągnąć je 10 - 15 minut wcześniej, tak aby troszkę "odtajały" . Lody świetnie smakują ze świeżymi jagodami, ale możemy dodać innych ulubionych owoców i dodatków. Życzę smacznego! :)