Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekkie orzeźwiające ciasto"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 264
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4571
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 180
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 264
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4571
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 180
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Około 170 ml mleka wlej do rondelka i dodaj cukier. Proszek budyniowy wymieszaj w misce z resztą mleka. Wlej do wrzątku z cukrem i stale mieszając, gotuj przez 2 minuty. Następnie przelej do misy i poczekaj, aż wystygnie.
Ciasto francuskie rozwałkuj na prostokątny placek o grubości ok. 4 mm. Formę na keks wyłóż papierem do pieczenia, następnie wylep ciastem. Uformuj krawędź o wysokości 5 cm.
Schłodzony budyń zmiksuj z mielonym twarogiem. Krem rozsmaruj na spodzie z ciasta w formie. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez ok. 30 minut. Po upieczeniu pozostaw w formie do schłodzenia. Następnie wyjmij z brytfanki.
Obierz kiwi i pokrój je w plasterki. Posmaruj nadzienie marmoladą. Śmietankę kremówkę ubij na sztywno. Przełóż do worka cukierniczego z końcówką z gwiazdką i udekoruj powierzchnię ciasta, wyciskając białe kopczyki w równej odległości od siebie. W tym samym miejscu powciskaj plasterki kiwi. Czas przygotowania: 80 minut Cena porcji: ok. 5 zł. Kalorie: porcja 250 kcal.Źródło: Na żywo