Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto w kolorze różowym.
Forma 28 cm x 26 cm
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1751
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2257
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 56
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 138
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1377
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1751
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2257
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 56
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 138
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1377
Składniki
BISZKOPT
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie, cały czas ubijając, dodawać stopniowo cukier, a potem żółtka. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać łopatką (nie używać miksera). Ciasto przełożyć do formy i włożyć do piekarnika nagrzanego na 180C. Piec ok. 25-30 minut. Z zimnego biszkoptu zdjąć skórkę. MASA BUDYNIOWA Do garnka wlać 550 ml mleka, cukier i zagotować. Do drugiego naczynia wlać sok porzeczkowy i rozmieszać w nim 2 budynie. Wlać do gotującego mleka. Kilka minut gotować, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Gorącą masę przełożyć na biszkopt. PIANKA Galaretkę wiśniową rozpuścić w pół szklanki gorącej wody. Ostudzić. Zimne mleko zagęszczone niesłodzone ubić. Wlać ostudzoną galaretkę i zmiksować. Piankę przełożyć na masę budyniową. GALARETKA 2 różowe galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach gorącej wody. Zimną galaretkę wylać na wierzch ciasta. Ciasto włożyć do lodówki.