Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto w kolorze różowym.
Forma 28 cm x 26 cm
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 883
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 182
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 10115
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 883
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 182
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 10115
Składniki
BISZKOPT
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie, cały czas ubijając, dodawać stopniowo cukier, a potem żółtka. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać łopatką (nie używać miksera). Ciasto przełożyć do formy i włożyć do piekarnika nagrzanego na 180C. Piec ok. 25-30 minut. Z zimnego biszkoptu zdjąć skórkę. MASA BUDYNIOWA Do garnka wlać 550 ml mleka, cukier i zagotować. Do drugiego naczynia wlać sok porzeczkowy i rozmieszać w nim 2 budynie. Wlać do gotującego mleka. Kilka minut gotować, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Gorącą masę przełożyć na biszkopt. PIANKA Galaretkę wiśniową rozpuścić w pół szklanki gorącej wody. Ostudzić. Zimne mleko zagęszczone niesłodzone ubić. Wlać ostudzoną galaretkę i zmiksować. Piankę przełożyć na masę budyniową. GALARETKA 2 różowe galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach gorącej wody. Zimną galaretkę wylać na wierzch ciasta. Ciasto włożyć do lodówki.