Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 431
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2201
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38651
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 431
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2201
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38651
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
W garnuszku roztrzepujemy jajka, żółtka i cukier; do połączenia. Dodajemy masło, sok i skórkę z cytryn.
Stawiamy na kuchence; podgrzewamy na małym ogniu. Mieszamy, do zagotowania i zgęstnienia kremu i otrzymania gładkiej konsystencji.
Przecedzamy przez sitko. Przelewamy do wyparzonego słoika.
Krem ten można przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Z podanych składników wyszedł mi prawie pełny 500g słoiczek kremu.