Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2508
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 401
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2508
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 401
Składniki
W garnuszku roztrzepujemy jajka, żółtka i cukier; do połączenia. Dodajemy masło, sok i skórkę z cytryn.
Stawiamy na kuchence; podgrzewamy na małym ogniu. Mieszamy, do zagotowania i zgęstnienia kremu i otrzymania gładkiej konsystencji.
Przecedzamy przez sitko. Przelewamy do wyparzonego słoika.
Krem ten można przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Z podanych składników wyszedł mi prawie pełny 500g słoiczek kremu.