Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski deser w bardziej orzeźwiającej wersji - tiramisu z dodatkiem lemon curd. Jest lekkie, puszyste i bardzo mocno cytrynowe. Takim deserem zachwycicie każdego!
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 377
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1447
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5638
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 310
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 377
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1447
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5638
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 310
Składniki
Przepis na lemon curd: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-lemon-curd-przepis-na-idealny-cytrynowy-krem,1941963,sprytnachochla.html?p=1670225524 Krem: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Porcjami dodajemy mascarpone. Miksujemy na średnich obrotach, aż masa się połączy i zgęstnieje - zajmie to kilka minut. Na końcu dodajemy 200g lemon curd i mieszamy do połączenia. W naczyniu wykładamy połowę biszkoptów. Nasączamy je alkoholem z wodą i cukrem. Wykładamy połowę kremu. Znów biszkopty, nasączenie i krem. Górę dekorujemy pozostałym lemon curd. Ja zrobiłam paski z kremu i rozprowadziłam je wykałaczką. Deser wkładamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy mocno schłodzony.