Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, to zapraszam. Szybki, prosty murzynek, bez dużego nakładu pracy. Wystarczy wymieszać w misce składniki, suche i mokre. Przełożyć do foremki. Wstawić do piekarnika i czekać :) Ja zrobiłam polewę czekoladową, ale można posypać cukrem pudrem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10869
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4853
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 971
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9313
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10869
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4853
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 971
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9313
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1382
Składniki
Składniki sypkie wsypać do miski. Wymieszać. Dodać składniki mokre. Wszystko razem wymieszać, do połączenia składników. Ja zrobiłam to łyżką. Można też zmiksować. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 50-55 minut.
Przygotować polewę. Czekoladę połamać na kawałki, dodać mleko. Rozpuścić w kąpieli wodnej. Pamiętajcie, żeby miseczka w której roztapiacie czekoladę, nie dotykała wody, bo czekolada może się zważyć. Wystudzone ciasto udekorować polewą.