Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, to zapraszam. Szybki, prosty murzynek, bez dużego nakładu pracy. Wystarczy wymieszać w misce składniki, suche i mokre. Przełożyć do foremki. Wstawić do piekarnika i czekać :) Ja zrobiłam polewę czekoladową, ale można posypać cukrem pudrem.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7949
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7949
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
Składniki
Składniki sypkie wsypać do miski. Wymieszać. Dodać składniki mokre. Wszystko razem wymieszać, do połączenia składników. Ja zrobiłam to łyżką. Można też zmiksować. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 50-55 minut.
Przygotować polewę. Czekoladę połamać na kawałki, dodać mleko. Rozpuścić w kąpieli wodnej. Pamiętajcie, żeby miseczka w której roztapiacie czekoladę, nie dotykała wody, bo czekolada może się zważyć. Wystudzone ciasto udekorować polewą.