Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe, wilgotne, delikatne i niezapomniane w smaku, cudowne połączenie szpinaku i ciasta. Przepis znaleziony na blogu o nazwie Przyjemność z pieczenia.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118236
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8438
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2178
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1555
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118236
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8438
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2178
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1555
Składniki
Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę, dodaję olej, mąkę z proszkiem i miksuję. Szpinak rozmrażam odciskam część soku i dodaję do ciasta, mieszam przy pomocy drewnianej łyżki. Blachę o wymiarach 25x25 cm wykładam papierem do pieczenie, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 50 min. Wyjmuje i studzę. Odcinam wierzch ciasta i kruszę przy pomocy widelca. Galaretkę rozpuszczam we wrzątku i studzę. Kremówkę ubijam dodając cukier puder i tężejącą galaretkę. Połowę pokruszonego ciasta dodaję do masy śmietankowej, wymieszam i wykładam na zimne ciasto. posypuję pozostałym pokruszonym ciastem, rodzynkami i m&m's-ami. Całość wstawiam do lodówki na ok 2 godz, by masa dobrze zastygła.