Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo pyszne, nie za słodkie, pięknie wygląda i jest idealne na letnie dni.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. CIASTO 3 jajka i 2 białka ubijamy z cukrem na jasną masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, wodę, olej i kakao i wszystko miksujemy Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy ok 20 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka. Studzimy i wyrównujemy.
MASA Do garnka dajemy mleko, 2 budynie, cukier waniliowy, cukier,2 żółtka i wszystko podgrzewamy mieszając. zagotowujemy do zgęstnienia jak budyń. Powstałą masę studzimy. Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Masę wykładamy na ciasto,i zostawiamy trochę do dekoracji. Wyrównujemy i układamy na niej maliny. Odstawiamy do lodówki. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Gdy galaretka całkowicie stężeje robimy rozetki z masy, wsadzamy z nie maliny.
Ciasto powinno postać w lodówce co najmniej kilka godzin. I gotowe, ciasto smakuje wspaniale, pięknie wygląda i jest bardzo łatwe w przygotowaniu.