Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łódeczki z sałaty rzymskiej"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 127
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 127
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Sałatę podziel na liście, opłucz i osusz. Rozłóż na talerzykach. Umyte awokado przekrój na połówki, usuwając pestki. Wydrąż miąższ, pokrój go w ko steczkę i skrop sokiem z połowy cytryny.
Poszatkuj umytą pa prykę, szczypiorek i kiełki. Oliwki osącz. Wymieszaj awokado, pap rykę, szczypiorek, kiełki oraz oliwki. Przygotuj sos z kilku łyżek oleju, reszty soku z cytryny i łyżki musztardy. Dopraw go solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę, ułóż na sałacie.
Czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety