Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łódeczki z sałaty rzymskiej"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 116
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5102
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32716
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 360
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 116
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5102
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32716
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 360
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 284
Składniki
Sałatę podziel na liście, opłucz i osusz. Rozłóż na talerzykach. Umyte awokado przekrój na połówki, usuwając pestki. Wydrąż miąższ, pokrój go w ko steczkę i skrop sokiem z połowy cytryny.
Poszatkuj umytą pa prykę, szczypiorek i kiełki. Oliwki osącz. Wymieszaj awokado, pap rykę, szczypiorek, kiełki oraz oliwki. Przygotuj sos z kilku łyżek oleju, reszty soku z cytryny i łyżki musztardy. Dopraw go solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę, ułóż na sałacie.
Czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety