Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuu tu tuu tu tuu tu tuu! Tuu tu tuu tu tuu tu tuu! Część z Was na pewno prawidłowo odszyfrowała powyższą audiodeskrypcję i z rozmarzeniem wspomina teraz czasy, kiedy żółta ciężarówka Family Frost mknęła przez osiedlowe uliczki wygrywając charakterystyczną melodię. Druga część z Was, drodzy mieszkańcy Podlasia, zapewne wspomina teraz odpustowe kołatki – nie tędy droga. W każdym razie tematem dzisiejszego odcinka będą, jak już zapewne się domyślacie, drewniane instrumenty muzyczne wydające przy potrząsaniu charakterystyczne dźwięki, składające się z deseczki osadzonej na rączce oraz zamocowanego na zawiasie młotka, który uderzając w deseczkę wydaje klekoczący dźwięk. A nie, czekaj… Lody! Tak, dokładnie, tematem dzisiejszego odcinka będą lody, a konkretniej ich pieguskowa odsłona, której przygotowanie sprawi radość Waszym pociechom w zbliżającym się/dzisiejszym/przyszłorocznym (niepotrzebne skreślić) Dniu Dziecka
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Swoje poczynania rozpoczynamy od rozdrobnienia ciastek techniką dowolną. My użyliśmy do tego dwóch talerzy, pomiędzy które włożyliśmy ciastka i za pomocą siły tarcia utarliśmy ciastka na atomy. Następnie do mniejszego woreczka przelewamy 150 ml mleka oraz 200 ml śmietany kremówki, po czym wsypujemy skruszone ciastka. Do większego worka wsypujemy wodę w kostkach i wkładamy do niego zamknięty szczelnie woreczek mniejszy. Zamykamy szczelnie woreczek większy i tak skonstruowaną aparaturą trzepiemy przez około 10 minut, aż masa lodowa przejdzie ze stanu płynnego do lodowego. Gdy tak się zadzieje, wyjmujemy woreczek z lodami, wybieramy je łyżką na talerz i dekorujemy startą czekoladą