Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najprostsze lody pod słońcem. Do ich zrobienia potrzebne są tylko dwa składniki; zamrożone banany i odrobina mleka w proszku, po połączeniu otrzymujemy gładką, kremową konsystencję, taką jak w prawdziwych mlecznych lodach. Cukier jest niepotrzebny, naturalna słodycz z bananów wystarczy. Dla miłośników owoców pozycja obowiązkowa.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Banany obieramy i kroimy na mniejsze części a następnie zamrażamy przez kilka godzin. Zamrożone kawałki owoców wrzucamy do blendera, wsypujemy mleko w proszku i blendujemy na gładką masę. Konsystencja lodów będzie trochę zbyt luźna więc trzeba je wstawić do zamrażalnika na 30-60 min.