Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upał. A podobno w najbliższym czasie ten stan rzeczy ma nie ulegać zmianie. Czy macie może pod ręką wolną siatkę bananów? Najlepiej takich, które przybrały już brązowe kropeczki. To świetnie! Bo z rana czeka Was miłe, owocowe orzeźwienie ;)
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 163
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 54
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 130
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10655
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 130
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 163
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 54
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 130
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10655
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 130
Składniki
Banany wkładamy na noc do zamrażarki. Rano kroimy je w kawałki (ułatwimy w ten sposób blendowanie) i miksujemy na gładką masę – ja dodałam jogurtu. Mieszamy gładka pastę z dodatkami i natychmiast podajemy lub…
wkładamy na 1 – 2 godziny do zamrażarki, a przed podaniem mieszamy gdyby lody (sorbet?) postały tam zbyt długo, a mielibyśmy ochotę zjeść je teraz to wystarczy dolać do nich odrobinę alkoholu (sprawdziłam z amaretto – pasuje idealnie), na początku rozdrobniłam je na kawałki widelcem, później pomyślałam, że mogłam je równie dobrze zblendować. Uwaga, jest to względnie mała porcja, która szybko znika. Przygotowując deser dla całej rodziny wykorzystałabym więcej owoców. Czy polecam? O tych lodach słyszałam już dawno i żałuję, ze dopiero teraz skusiłam się na nie ;) Polecam też wersję saute – przy przygotowaniu trochę udało mi się podjeść…
Na moim blogu znajdziecie też konkurs z nagrodami i zachęcam Was do brania w nim udziału. Zadanie jest banalnie proste a szczegóły... nie będę rozpisywała się na Smakerze ;) http://szczypta-slodyczy.blog.pl/2016/07/23/lody-nananowe-z-bakaliami-konkurs/