Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody dla dzieci i dorosłych. Tahini oczywiście najlepsze będzie własnoręcznie zrobione.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 373
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 220
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 276
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 328
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 73
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 373
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 220
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 276
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 328
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 73
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Do misy blendera wrzucamy kawałki zamrożonego banana i pastę tahini. Blendujemy przez kilka minut aż do uzyskania jednolitej kremowej konsystencji. Możemy dodać syropy lub miód. Lody świetnie smakują z pokruszonymi orzechami lub gorzką czekoladą.