Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lody jogurtowe z kawałkami owoców"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Dokładnie zmiksuj 250 g truskawek z cukrem, sokiem cytrynowym i jogurtem. Przecedź mus przez drobne sitko.
Drobno pokrój resztę truskawek, pozostawiając kilka do dekoracji.
Ubij kremówkę w oddzielnej misce. Dodaj ją do truskawkowego musu, a następnie dodaj pokrojone owoce. Przełóż masę do pojemnika do zamrażania. Wyrównaj wierzch i przykryj.
Wstaw do zamrażarki na przynajmniej 4 godziny. Podawaj w kulkach, ozdobione cząstkami świeżych truskawek.
4 porcje • : 10 min • mrożenie: 4 godz. • 454 kcal/porcja • 3 zł/porcjaŹródło: Olivia