Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki, moje ulubione owoce według mnie powinny owocować cały rok. Lody w smaku przepyszne, można je jeść zaraz po przygotowaniu, jeżeli je zaś zamrozicie to musicie pamiętać żeby przed podaniem wyjąć je z zamrażalki przynajmniej na 30-45 minut przed jedzeniem, aby trochę się odmroziły.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 279
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 523
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 279
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 523
Składniki
Truskawki dokładnie płuczemy, pozbawiamy ich szypułek.
Miksujemy na truskawkowe piure.
Śmietanę lekko ubijamy z cukrem pudrem.
Do podbitej śmietany dodajemy zmiksowane truskawki.
Wszystko dokładnie mieszamy.
przelewamy do włączonej maszyny do robinia lodów. Ja kręciłam lody przez około 50 minut.
Po przygotowaniu lody są idealne do podania.
Można je również mrozić.
Jeżeli ktoś nie mam maszynki do lodów, wówczas przygotowany koktajl zamiast do maszyny do lodów wlewa do pudełka i co godzinę przez około 6 godzin miesza dokładnie.
Smacznego !!!