Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki, moje ulubione owoce według mnie powinny owocować cały rok. Lody w smaku przepyszne, można je jeść zaraz po przygotowaniu, jeżeli je zaś zamrozicie to musicie pamiętać żeby przed podaniem wyjąć je z zamrażalki przynajmniej na 30-45 minut przed jedzeniem, aby trochę się odmroziły.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 69
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 443
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15413
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 69
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 443
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15413
Składniki
Truskawki dokładnie płuczemy, pozbawiamy ich szypułek.
Miksujemy na truskawkowe piure.
Śmietanę lekko ubijamy z cukrem pudrem.
Do podbitej śmietany dodajemy zmiksowane truskawki.
Wszystko dokładnie mieszamy.
przelewamy do włączonej maszyny do robinia lodów. Ja kręciłam lody przez około 50 minut.
Po przygotowaniu lody są idealne do podania.
Można je również mrozić.
Jeżeli ktoś nie mam maszynki do lodów, wówczas przygotowany koktajl zamiast do maszyny do lodów wlewa do pudełka i co godzinę przez około 6 godzin miesza dokładnie.
Smacznego !!!