Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te lody przygotowuje się w ekspresowym tempie - wystarczą Wam tylko 3 składniki i mocny blender lub malakser :) Nie zawierają jajek, śmietany i cukru. Mrożone banany nadają im niesamowicie kremowej konsystencji i z powodzeniem zastępują słodzidło ;) Kawałki gorzkiej czekolady fajnie chrupią i idealnie współgrają ze smakiem mango.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15730
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 416
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15730
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 416
Składniki
Czekoladę posiekać na drobne kawałki. Mango i plasterki mrożonego banana przełożyć do malaksera i zblendować na gładkie lody. Dodać posiekaną czekoladę i wymieszać łyżką. Podawać od razu po przygotowaniu.
Rady: Jeśli nie macie blendera z funkcją kruszenia lodu, owoce możecie wyciągnąć na chwilę przed blendowaniem, żeby lekko się rozmroziły.