Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe lody bez maszynki na upalne dni pyszne schłodzenie. Dla dorosłych polane likierem czekoladowym,dzieciom podane z bitą śmietaną. Bardzo polecam:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 540
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 540
Składniki
Czekoladę rozp.w kąpieli wodnej. Żółtka ubić z 2 łyżkami cukru na puch,dodać 1 łyżkę przegotowanej wody. Białka ubić osobno ,pod koniec dać 2 łyżki cukru i jeszcze raz ubić. Śmietankę przelać do wyższego garnka i ubić,pod koniec dodać przestudzoną czekoladę,ubite żółtka,białka oraz pokrojoną drobniutko czekoladę,5dkg. Wszystko delikatnie wymieszać,dać do pojemników i do zamrażarki na min.4-5 godz.
Smacznego życzę !