Do góry

Desery Przepis na:

Lody owocowe na patyku

Lody owocowe na patyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 135 Ocena: 1789

Dodano:

Odsłon: 1301

Jak zrobić lody jagodowe? Lody uwielbia każdy - a w Polsce z roku na rok stają się coraz bardziej popularne, także poza okresem wakacyjnym. Największą frajdę, także tym najmłodszym, sprawić mogą jednak lody zrobione samodzielnie w domu! Poznajcie nasz prosty sposób na domowe lody owocowe - teraz jagodowe!

Składniki

  • jogurt grecki 1 szklanka
  • miód 3 łyżki
  • jagody 1 szklanka
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Lody owocowe na patyku

Przygotowanie

  1. Owoce częściowo rozgniatamy widelcem, dodajemy miód oraz jogurt, delikatnie mieszamy aby kolor masy był niejednolity.

  2. Masę delikatnie przekładamy do foremek i mrozimy minimum 5 godzin. Przed podaniem foremki umieszczamy na chwilę w ciepłej wodzie lub zostawiamy na kilka minut w temperaturze pokojowej, aby łatwiej było wyciągnąć z nich lody.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń