Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić lody jagodowe? Lody uwielbia każdy - a w Polsce z roku na rok stają się coraz bardziej popularne, także poza okresem wakacyjnym. Największą frajdę, także tym najmłodszym, sprawić mogą jednak lody zrobione samodzielnie w domu! Poznajcie nasz prosty sposób na domowe lody owocowe - teraz jagodowe!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8027
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 359
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3534
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8027
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 359
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3534
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
Owoce częściowo rozgniatamy widelcem, dodajemy miód oraz jogurt, delikatnie mieszamy aby kolor masy był niejednolity.
Masę delikatnie przekładamy do foremek i mrozimy minimum 5 godzin. Przed podaniem foremki umieszczamy na chwilę w ciepłej wodzie lub zostawiamy na kilka minut w temperaturze pokojowej, aby łatwiej było wyciągnąć z nich lody.